Hvornår er et abstrakt maleri færdigt?

Når man skal lære at male abstrakt, så er der et spørgsmål, der bliver ved med at dukke op.

Det er svært at svare på. Det skal dog ikke afholde mig fra at prøve.

Lyt også til Podcasten Modigt Maleri, hvor jeg netop taler om, et abstrakt maleri nogensinde er færdigt.

Det er forskelligt fra gang til gang, hvornår jeg mener, at et maleri er færdigt. Det er fordi, jeg hele tiden lærer nyt, og lærer af mine egne processer. Læs mere under billedet.

Er maleriet her færdigt? Du vil måske sige nej! Jeg siger JA! Det var en fornemmelse, en følelses af, at jeg ikke kunne eller ville male mere, uden at det ville ødelægge maleriet.

En decideret tjekliste har jeg ikke, men jeg har disse tips til dig, så du nemmere kan færdigøre dit abstrakte maleri.

Stop før maleriet er færdigt.

  • Lad alle lag blive helt tørre. Tag det frem efter nogle dage, og mal videre. Måske finder du ud af, at det er færdigt. Nu hvor du ikke er midt i kampens hede mere.

Lav små marks, kruseduller eller andet, der får det til at poppe.

  • Det er de små prikker og tynde streger, jeg har på maleriet ovenfor. De sidste små detaljer.

Det er perfekt, når det er uperfekt.

  • Jeg vil simpelthen påstå, at det perfekte maleri ikke findes. Det er ok at være tilfreds. Du skal selvfølgelig helst være glad. Det vigtigste er dog at du har nydt processen.

Øvelse gør mester.

  • Du behøver ikke, at blive 100-meter-mester i maleri – gør du? Hvad er det du gerne vil opnå gennem maleriet? Uanset hvad, så mal. Mal, mal, mal og mal. Mal det samme maleri 50 gange. Brug den samme teknik 20 gange, for at den sidder i hænderne på dig.

Hæng maleriet op, eller stil det et sted, hvor du ser det meget.

  • Et sted, der ikke er der, hvor du maler. På badeværelset f.eks. Så vil du opdage nye sider af maleriet, som du ikke har set før. Du vil elske de ting, der fungerer og beslutte dig for, hvad der ikke fungerer. Dette er et af mine mest benyttede metoder. Fordi det giver mig tid, til at huske, hvilke teknikker eller andre metoder, som jeg har benyttet, og er lykkedes med, eller som jeg godt kunne tænke mig at bruge. Det hjælper mig også med at se, om der er balance i maleriet, og om det er rart for mig at kigge på. Skriv evt. noter på din telefon, så du kan huske dine tanker, til næste gang du skal male.

Tag et billede af maleriet

  • Brug Procreate, Paint eller et andet tegneprogram, til at tilføje farver, lag eller detaljer.
Det er i de små detaljer, der gør et maleri “færdigt”.

Er du i tvivl om dit maleri er færdigt? Så find sparring i vores rare online malefællesskab HER.

One thought on “Hvornår er et abstrakt maleri færdigt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *