Sådan kommer du (næsten) gratis i gang med at male abstrakt

Ønsker du dig en malehobby, men ved du ikke helt, om det er noget for dig? Eller synes du, at det ser ret dyrt ud at komme i gang?

Du kan lytte med på Podcasten her, hvor jeg fortæller om, hvor billigt du kan komme i gang med at male.

Jeg har været en tur i Søstrene Grene – de har mange dejlige maleting. Jeg vil påstå, at du kan komme i gang for ca. 100,- kr. Her har jeg investeret i et lærred, et par pensler og en maling. I alt 73,- kr. Læg lidt mere maling i kurven, og så er du i gang.

Andre gode tips til, at komme billigt – eller gratis i gang med at male.

  1. Skær morgenmadspakker eller papkasser op – og VUPTI gratis maleflader. Du behøver ikke have dårlig samvittighed over at “ødelægge” dyre lærreder, med en masse forsøg. Grund gerne pappet først med gesso, eller et lag hvid maling.
  2. Brug en plastik pose til at dække af. Jeg bruger en plastikdækkeserviet – den kan jeg også bruge som palette.
  3. Find alternative pensler, her er det en dejskraber og mine fingre (tag evt. en handske på, hvis du ikke er vild ved at have maling på fingrene). Læs også artiklen her, hvordan jeg bruger andet fra køkkenskuffen, til at male med.
  4. Brug et plastiklåg som palette.
  5. Sæt dig ved et bord og MAL på det pap eller karton, som du har fundet frem.

Plastikdækkeserviet, pizzaæske, plastiklåg, bobleplast, dejskraber, en farveblyant, make-upbørste og en havehandske = Mega billig/gratis måde at komme i gang med at male på, med ting du sikkert allerede har i huset. En god investering er en stor bøtte hvid maling.

Fordelen ved at starte billigt er også, at hvis malehobbyen bider på dig, så er det en fornøjelse, at få de lidt dyrere materialer i hånden. Omvendt skal det ikke afholde dig, hvis du har midlerne til det, at kaste dig ud i de top-gode produkter fra starten.

Hvis du har lyst til at afprøve de gode mærker, som f.eks. Golden og Amsterdam, så findes de i små varianter. Det er også en måde, at få afprøvet flere forskellige farver på.

Rigtig god fornøjelse – spørg endelig løs i det gratis malefællesskab på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *