Fra LP-cover til abstrakt maleri

At få inspiration til et abstrakt maleri er sommetider nemt, og på andre tidspunkter ekstremt svært. Jeg plejer bare at pladre noget maling på lærredet, og så se, hvor det fører mig hen.

Det kan også være fedt, at få ny inspiration, og det vel også derfor, man som kunstner bevæget sig rundt på de sociale medier. Især er jeg glad for Pinterest og Instagram. Her kan du se en guide til Pinterest

For noget tid siden lavede jeg et lille nemt abstrakt maleri, med inspiration fra et bogomslag. Tjek det ud, når du har set indlægget her færdigt.

Vi afholdte en LiVE i Fællesskabet for os, der elsker at male abstrakt – og her tog vi også udgangspunkt i et pladecover. Jeg vil vise maleriet, når det er færdigt. Jeg havde snydt lidt, og øvet mig på forhånd, fordi jeg syntes idéen var ganske god.

Når man bruger inspiration på den måde, uanset om det er en andens maleri, et bogomslag eller fotografi, så er det rart, at der er nogen, der har tænkt for os. Der er en fotograf eller en designer, der har taget stilling til farver, formere og komposition. Det læner jeg mig op af, når jeg starter med, at male. På et tidspunkt vil kreativiteten tage over, og derfor vil maleriet altid blive dit eget.

Kan du se ligheden? Det er sjovt, at omdanne noget grafisk og figurativt til et lille abstrakt maleri. Det var nemt og mega sjovt.

Jeg har brugt nogle teknikker med flydende maling, som jeg har mixet. Der er brugt High flow acrylics fra Golden, acrylic ink fra Amsterdam og Sennelier. Derudover er der brugt en hvid poscapen og en blyant.

Det har givet nogle vildt flotte deltaljer og marmorerede effekter.

Så smut ind og find nogle pladecovers eller bogomslag og forvandl dem til nye kreative abstrakte malerier.

Rigtig god fornøjelse.

HUSK at melde din ind i det GRATIS male-fællesskab på FACEBOOK 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *