3 ting jeg gerne ville have vidst, da jeg startede med at male abstrakt

1. Det er nemmere at male på store lærreder end på små.

  • Når du maler på et stort lærred kan du meget nemmere udfolde dig. Det er befriende at arbejde på et stort lærred, især hvis du er startet i det små.
  • Der kommer hurtigt for meget maling på et lille lærred, og så bliver det en stor mudderpøl. På et stort lærred kan man arbejde på flere områder, der kan tørre på skift. Personligt arbejder jeg altid på flere lærreder, så jeg kan sikre, at et lærred er helt tørt, før jeg maler videre.

2. Man kommer aldrig til at male som dem man beundrer.

  • Du ser dem overalt. De dygtige kunstnere, der maler præcis som du godt kunne tænke dig. De har inspireret dig til at komme i gang med at male og du beundrer dem og deres kunst. Du kommenterer og liker, og søger måske gode råd hos dem. Måske du endda er så heldig at komme på kursus hos dem. Når du så selv står ved lærredet, og gerne vil male som dem – så kan du ikke. Uanset hvad du gør. Du har måske endda et billede af et af deres kunstværker, som du vil prøve at male (ikke for at kopiere og sælge, men for at øve dig). Men du kan ikke. Du må opgive. Du får måske endda tanker om, at du aldrig bliver lige så god til at male som ham eller hende.
  • Du kommer aldrig til at male som DEM. Du kommer kun til at male som DIG. Du kan bruge alt den viden du tilegner dig, du kan lade dig inspirere og du kan øve dig. Men hver kunstner maler med sin pensel. Jo før du indser det, jo hurtigere kommer du frem til dig selv og din måde at male på. Du skal også vide, at selvom du maler på en måde nu, så ændrer vi alle stil efterhånden som vi øver os og får ny inspiration.

3. Du behøver ikke sidde alene.

  • Der findes rigtig mange fællesskaber, maleskoler, facebookgrupper og malecirkler ude i virkeligheden. Det er virkelig givende, at deltage i.
  • Modigt Maleri anbefaler naturligvis vores herlige fælleskab på Facebook. Her kan du få råd og vejledning, dele dine frustrationer og alt det sjove. Der er lives og et nyt godt tip hver tirsdag. Du kan også få en udfordring, hvis du er gået i stå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *